Najčešće su problemi koje ljudi imaju sa kondomima posledica pogrešnog korišćenja kondoma, počev od izbora pa do bacanja. Razlozi za pucanje kondoma, loš osećaj sa kondomom, bolan osećaj sa kondomom su najčešće posledica lošeg izbora kondoma, pogrešnog čuvanja ili držanja kondoma, neveštog nameštanja, nedovoljnog ili pogrešnog podmazivanja… Ovde ćemo da probamo da to neznanje malo razvejemo, pa da seks učinimo prijatnijim i bezbednijim.

Dakle, kada smo se pripremili, šta radimo kad dođe trenutak istine?

Kondom iz pakovanja vadimo tako da ga ne oštetimo. Lakše se otvara ako počnemo od nazubljenog kraja kesice.

Utvrdimo na koji se način razmotava i na koji se stavlja. Ako počne da se opire razmotavanju, dobre su šanse da ga navlačimo naopako – što ne želimo. Kondomi su u principu premazani lubrikantom, pa ako ga okrenemo naopako, spadne kad ne treba.

Kondom stavljamo samo pri punoj erekciji. Ako baš nismo tu, sačekamo, igramo se do pune erekcije. Otvorenom kondomu neće smetati minut-dva van kesice. Ali ne čekamo predugo, da se ne osuši.

Na vrhu svakog kondoma je mala kapica, takozvani rezervoar. On služi da pokupi našu sreću na kraju. Zato ga stegnemo prstima da istisnemo vazduh iz njega. Ako ostane vazduh, on može da bude namćorast pa da izazove neočekivana pucanja, ili čak da pokuša da uđe u glavić pa da zaboli. Za bolji užitak možemo da kanemo vrlo malo lubrikanta u rezervoar, što može poboljša osećaj tokom akcije.

Kondom navlačimo do kraja, nežno, bez da ih ogrebemo noktima ili zubima, brzo ili senzualno – kako kome odgovara. Ako se desi da se erekcija pokoleba, poigramo se i sačekamo dok ne bude potpuna i stabilna, pa nastavimo. Ima raznih igara koje mogu da pomognu da ovo navlačenje bude vrlo erotično i da prija erekciji. Kondom može da navuče bilo koji partner. Igrice su čak i zanimljivije ako tu akciju radi partner a ne mi.

Pre ulaska, kondom podmažemo – koristimo lubrikante na bazi vode ili silikona. Ukoliko je u pitanju analni seks, onda koristimo dosta lubrikanta. Lubrikant, pored podmazivanja povećava osetljivost seksa sa kondomom i pomaže da osećaj bude bolji za obe strane i drastično smanjuje opasnost od pucanja. Pljuvačka, ulja, kreme, sladoledi i slično nikako nisu dobri lubrikanti za podmazivanje.

Kada u pola avanture menjamo rupu, stranu ili osobu sa kojom imamo seks – menjamo i kondom. Jedna upotreba znači jedna vožnja. Druga rupa ili druga osoba je već druga vožnja.

Za skidanje kondoma nakon avanture sačekamo da erekcija ode da spava, pa lagano odmotamo kondom, vežemo i tako vezan bacimo. Za skidanje za zamenu u pola avanture ovo nije bitno.

Pogledajte ovde kako kupujemo i gde možemo da uzmemo odgovarajuće kondome?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook


Pišite nam!