Najčešće su problemi koje ljudi imaju sa kondomima posledica pogrešnog korišćenja kondoma, počev od izbora pa do bacanja. Razlozi za pucanje kondoma, loš osećaj sa kondomom, bolan osećaj sa kondomom su najčešće posledica lošeg izbora kondoma, pogrešnog čuvanja ili držanja kondoma, neveštog nameštanja, nedovoljnog ili pogrešnog podmazivanja… Ovde ćemo da probamo da to neznanje malo razvejemo, pa da seks učinimo prijatnijim i bezbednijim.

Dakle, većina kondoma će pristajati većini momaka.
Pošto su od lateksa rastegljivi su, a neće stezati puno. Ako stežu malo – to ne bi trebalo da bude problem, zapravo pomaže da erekcija bude jača pa možda i da potraje. Ukoliko su prosečni kondomi baš mali, ili veliki, potražićemo manje i veće brojeve. Kada ih nađemo, sačuvaćemo kontakt apoteke koja ih prodaje i redovno se družite sa njima.

Pored veličine možemo da izaberemo razne zanimljive kondome, raznih boja, mirisa i ukusa, čak i raznih oblika koji mogu, potogovu za žene, da budu dodatno senzualni. Možemo da izaberemo tanje, za smanjeni osećaj nošenja kondoma; zatim ojačane za analni seks; potom kondome za produženo trajanje erekcije – samo moramo da pazimo da ih ne stavimo naopako – kao i kondome za lakše navlačenje. Za početnike će kondomi za lakše navlačenje biti naročito zgodni.

Kondome ne uzimamo bilo gde! Razvijajte naviku da ih uzimate u apotekama. Izbegavajte kondome iz kioska i marketa. Razlog za to je da im toplota i neodgovarajuće čuvanje smeta i oštećuje ih, pa može doći do neočekivanih pucanja sa neželjenim posledicama. Dakle, kondome iz kioska i marketa samo baš kad mora i nikako drugačije.
Razumljivo je da osetimo stid kada uđemo u apoteku da kupimo kondome – ali hajde da ne brinemo zbog toga. Što pre savladamo stid i porazgovaramo sa apotekarima i apotekaricama, bolje ćemo se zaštititi i više uživati u seksu i dobiti kondome i lubrikante kakvi nam trebaju.

Obraćamo pažnju na rok trajanja. Rok trajanja važi samo ako je kondom bio čuvan kako valja. Sve preko roka trajanja ulazi u onu rizičnu kategoriju neočekivanih pucanja.

Čuvanje kondoma se ne odnosi samo na apoteke, već i na nas pošto smo ih kupili. Dakle, kondomi na suvom mračnom mestu do sobne temperature. Što znači u kutijama u kojima su kupljeni, u fiokama i policama gde nisu izloženi suncu, grejalicama, frižideru… Kondom izvađen iz kutije u novčaniku ili džepu je dobra karta za neočekivana pucanja. Potražite izvrsne male plastične ili metalne „lične kutije“ u koje može da stane par kondoma za neku dobru avanturu.

Important StrawberrySvaki kondom je samo i isključivo za jednu upotrebu. Pa ako je duža avantura na pomolu, opskrbite se odgovarajućom količinom.

Takođe, dva kondoma jedan preko drugog nas neće više zaštititi, već je veća šansa da jedan ili oba puknu.

Dakle, kada smo se pripremili, šta radimo kad dođe trenutak istine?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook


Pišite nam!