×
Testiraj se

Otvorena vrata Potent centara tokom Evropske nedelje testiranja

Objavljeno

U toku je Prolećna evropska nedelja testiranja, kada se ističe važnost testiranja na HIV, sa ciljem da sve osobe postanu svesne svog rizika, načinima prevencije i da saznaju svoj HIV status. Rano otkrivanje i lečenje savremenom anti-HIV terapijom osobama sa HIV-om pruža neskraćen i kvalitetan život, zdravo potomstvo i onemogućava prenos virusa seksualnim putem.

Savetuje se da svako ko ja imao seks bez kondoma sa osobom nepoznatog HIV statusa treba da se testira. Tokom Evropske nedelje testiranja, svi građani mogu to mogu obaviti besplatno i anonimno, bez zakazivanja, u Potent centrima u:

Beogradu, 19. maja od 12h do 16h u Miloša Pocerca 27
Nišu, 19. maja od 12h do 16h u mobilnoj zdravstvenoj jedinici ispred Naučno tehnološkog parka u ul Aleksandra Medvedeva bb. i 22. maja od 14h do 18h u Stevana Nemanje 69.
Kragujevacu, 20. maja od 15h do 19h u Vojvode Putnika 58b (u pasažu pored apoteke).

Testiranje u Potentu je bezbolno, pouzdano i brzo. Rezultat je gotov za 15 minuta. Testiranje se obavlja u saradnji sa zavodima i institutima za javno zdravlje.

Od početka godine u Potent centrima je testirano je oko 550 osoba, od čega je 14 osoba imalo pozitivan rezultat testa na HIV (duplo više u odnosu na isti period prošle godine i 29 na sifilis (prošle godine 11).

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na 063/557890

#eurotestweek #testtreatprevent